İlk Robot Avukat Göreve Başlıyor

ABD’nin hukuk firmalarından biri, davalara hazırlık sürecinde IBM tarafından iflas davaları için geliştirilen Ross adındaki robotu kullanacak. Güncel yasaların öğretildiği Ross, binlerce sayfalık dava dosyasını hafızasında taşıyacak ve avukatlara, gerekli yaratıcı cevapları sağlayacak.


NTV'nin haberine göre, ABD'de, hukuk davalarında kullanılmak üzere bir sanal robot geliştirildi. Ross adı verilen bu yapay zekayı ABD’nin Baker & Hostetler adlı hukuk firması, iflas davalarında 1 hafta içerisinde kullanmaya başlayacağını açıkladı.


Firma, bilişim teknolojisi şirketi IBM tarafından geliştirilen yapay zeka Ross’u iflas ve icra bölümünde çalışan 50 avukata yardımcı olması için kullanacağını belirtti. Öğrenme kapasitesine sahip yapay zekanın Amerika’nın en büyük dolandırıcılık davası Bernie Madoff duruşmasında kısmen kullanıldığı ve Ross'un verdiği bilgilerin yararlı olduğu söylendi.


Güncel yasaların öğretildiği Ross’un, avukatlara istedikleri cevabı bulmak için zaman kazandıracağı ifade edildi. Ross’un duruşmalarda kullanılmayacağını belirten şirket, “Avukatlar binlerce sayfayı bulan belgeleri okumak yerine, Ross’tan gerekli bilgileri alabilirler bu hem onlar hem bizim için zaman kazanmak anlamına gelir” açıklamasını yaptı. Ross’un sadece belge taramadan kullanılmayacağını avukatlara aynı zamanda gereken yaratıcı cevapları da sağlayacağı belirtildi.


Ross’u geliştiren ekibin sorumlusu Andrew Arruda, birçok hukuk şirketinin de ön sipariş verdiğini ancak bunu halka açıklamadıklarını söyledi. Arruda ayrıca Ross’un kapasitesinin genişletilerek fikri mülkiyet, ceza, vergi ve iş hukuku konularında bir uzman haline getirileceğini ekledi.

https://www.cnnturk.com/

Kategoriler: hukuk yapay zekası

İlgili Gönderiler

Image Description

Bu makale, yapay zekanın hukuk alanında…



Popüler Gönderiler

Image Description

Bu makale, yapay zekanın hukuk alanında…

Image Description

İngiltere'de trafik cezalarıyla mücadel…

Image Description

İİK’nın 363. maddesinin, 02.03.2005 tar…

Image Description

Bu yazımızda imza inkarının TMK 2. madd…

Image Description

Hukuk Work arama motoru ile, karar ara…