Avukatlar için yapay zeka somut olarak neler yapabilir?

HUKUK OTOMATİKLEŞİYOR: YAPAY ZEKANIN HUKUK ÇÖZÜMLERİ

LegalTech olarak bilinen hukuk teknolojisi, avukatların işlerini daha verimli ve maliyet etkin bir şekilde yapmalarını sağlayan yazılım anlamına gelir. Gelişmekte olan bir sektör olmasına rağmen, LegalTech zaten ABD'de 16 milyar dolarlık bir pazar oluşturuyor ve büyüyor. Kuşkusuz bu pazardaki en büyük değişim yapay zeka teknolojilerinin hızlı yükselişi.

Burada, AI'nın hukukun günlük pratiğini nasıl dönüştürdüğüne, meslek sahiplerinin ve avukatların ihtiyaç duyduğu becerileri değiştirdiğine bakıyoruz. 40'tan fazla şirket,çözümler sunuyor.



HUKUK GÖREVLERİ İÇİN NEDEN YAPAY ZEKA?

Avukatlar için AI vaadi, on yıllardır değişmemiş olan daha sıkıcı manuel süreçlerin otomasyonunda yatıyor. Değerli ve stratejik çalışmalara daha fazla zaman ayırmak için avukatlara izin veriyor.

Yasal işlerde mevcut AI uygulamaları, sözleşmelerin hazırlanması, gözden geçirilmesi, inceleme ve araştırmalarda belgelerinin hazırlanması, rutin soruların yanıtlanması veya sonuçların tahmin edilmesi için verilerin elenmesidir


SÖZLEŞME İNCELEME

Ortalama hukuk departmanı, sözleşmeyi imzalamadan önce sözleşmeleri gözden geçirirken mevcut çalışma saatlerinin önemli bir yüzdesini almaktadır.

Sözleşme incelemesinde, AI motorları “Bunu imzalayabilir miyim?” Sorusunu bir saat ya da daha kısa sürede cevaplayabilir, yasal darboğazları azaltabilir ve kontrat sürelerini kısaltabilir. AI, sözleşme şartları hakkında ilgili bilgileri veren insan benzeri bir yasal meseledir ve bu nedenle avukatların incelemelerini her bir sözleşmenin ilgili bölümlerine odaklamasına izin vererek sayısız avukat-saat tasarrufu sağlar. Bazı büyük şirketler kendi AI çözümlerini yarattılar - JP Morgan, saniyeler içinde avukatlarının 360.000 saatini almasını istediği iddia edilen yazılımı yarattı.


SÖZLEŞME DUE DILIGENCE


Avukatların sözleşmelerin yükümlülüklerinin, diğer yükümlülüklerinin veya yasal risklerin gizlenmediğindenemin olma rolü vardır. Ayrıca, yasal ekipler, gelişen mevzuatlara kadar, dünya çapında sürekli değişen kurallara uymak zorundadırlar. Birleşme ve Satın alma işlemi gibi büyük bir olay olduğunda, bu sözleşmelere ne kadar hızlı erişebilir ve analiz edebileceğiniz daha fazla sözleşme daha hızlı bir şekilde daha iyi anlaşmalar yaparsınız.

Yasal alanda yeni AI oyuncuları, rutin görevlerde% 20–40 arasında zaman tasarrufu sağlıyor. AI durum tespiti motorlarından müşteriler, dünyanın en büyük şirketlerinden ve profesyonel hizmet şirketlerinden bazılarını içermektedir. M & A işlemlerinde milyarlarca dolarlık inceleme yapmak ve çok dilli şirketlerin verilerini birçok dilde çıkarmak ve yönetmek için zaten kullanılıyor. Teknoloji, sözleşmelerin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayabilir veya bekleyen sözleşme sona erme sürelerini hesap sahiplerine bildirebilir. Kullanıcılar ayrıca sözleşmelerin süresinin hangi sürelerde ve hangi zaman dilimlerinde gösterileceğini gösteren raporlar da oluşturabilirler.



YASAL ARAŞTIRMA

Uygulama hukuku çok fazla araştırma gerektiriyor - ve AI bu sektöre büyük bir adım atıyor. Avukatlar mesleğe ilk yıllarını geçirerek, vakaları kazanan ve bunları kendi alanlarındaki yetkililer olarak konumlandıran kesin, doğru araştırmaların nasıl yürütüleceğini öğreniyorlar. Ama Profesör, Richard Susskind, Yarının Avukatları'nın yazarı: Geleceğinize Bir Bakış şöyle diyor: “Eğer uygun şekilde hazırlanmışsa, (bu yasal AI aramaları), hassas ve hatırlama açısından, gözden geçirme ve sınıflandırma yaparken paralegalleri ve genç avukatlardan daha iyi performans gösterebilir. Büyük belge belgeleri. ”IBM Watson'ı kullananlar da dahil olmak üzere yeni oyuncular, yasal İngilizce sorularını düz İngilizce olarak yanıtlayabilir ve bazı durumlarda daha ünlü yasal adlardan daha iyi performans gösterir. Araçlar artık mahkemelerin vergiler gibi yüzde 90'ın üzerinde doğruluk oranı gibi alanlarda da dahil olmak üzere yeni davalara nasıl hakim olacağını tahmin edebiliyor.


e-Keşif

Davaya karışan taraflar, mahkeme öncesi tüm ilgili belgeleri bulup takas etmekle yükümlüdür. eDiscovery, herhangi bir yasal işlem veya davanın maliyetinin% 70'ini karşılayabilir. Bir eDiscovery uzmanı ve danışmanı olan Jonathan Maas, AI'nın en büyük potansiyelinin, hacmi azaltmak ya da yasal inceleme ekibini potansiyel olarak en alakalı belgeler üzerinde odaklamak için teknik karmaşıklığı artırma yöntemleri geliştirdiğini söylüyor. Bir durumda Maas, bu teknolojinin kullanılmasının müşteriyi 3,4 milyon sterlinlik gözden geçirme maliyetinden kurtardığını iddia ediyor. Araçların kullanımı basittir, dava belgelerinin daha kolay ve daha verimli hale getirilmesini sağlar ve şirketlerin bu çalışmanın daha fazlasını dışarıdan bir avukata başvurmadan yönetebilmelerini sağlar.


FİKRİ MÜLKİYET

Avukatlar, bir şirketin en değerli varlığı olan bir şirketin fikri mülkiyetinin koruyucularıdır. Birden fazla markayı tanıtan şirketler ve korumaya yönelik ticari markalar için bu, 30'dan fazla dijital platformun izlenmesi ve etkileşime girmesi anlamına gelebilir ve teknoloji size yardımcı olmak için devreye girer. Buluşun açıklamalarına, birleştirme işlemine, son başvuru tarihlerine, dosyalama başvurularına ve uygulamalarınıza yardımcı olur. IP portföyü ve bütçeleme. Sistemler, şirketin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve özelleştirilebilir.

IBM'in avukatlarına göre, AI'yı kullanmak, avukatlarının ticari marka arama sonuçlarını en az% 50 oranında analiz etmek için harcadıkları toplam süreyi kesti. Bu, çok çeşitli faktörleri analiz ederek ticari marka davalarının sonucunu modellemeye çalışan algoritmaları içerir.

Dahası, avukatlar koruduğu markaları daha etkin bir şekilde analiz etmek için büyük veri kümelerini yerleştirmek için bu tür ilerlemeleri kullanıyorlar. Bu avukatlar, yaklaşan konuların uyarı sinyallerini tespit ediyor ve sonuçta marka portföyünün değerini artırıyor.



UZMANLIK OTOMASYONU

Hukuk bilgisi avukatların kafalarında bulunur ve avukatların bilgi birikimlerini paylaşmalarına bağımlılık yaratır. AI bu bilgiyi basitçe dağıtmaya yardımcı oluyor. Uzmanlık otomasyonu yasal uzmanlık ve süreçlerin akıllı otomasyonu. Avukatların örgütleri için yasal özyönetim uygulamaları oluşturmaları için basit bir yol sağlar. AI çözümleri, belirli bir sektör ya da yasal alan için uygunluk ve düzenleyici konular hakkında “yollar” ya da “sanal asistanlar” gibi yasal hizmetlerin kısmi teslimatını oluşturmak için bir yol sağlar.

Uzmanlık Otomasyonu AI ürünleri, mevcut yasal bilgileri daha iyi yayıyor, uzman tavsiyelerini kodluyor ve günde 24 saat kesişimsel olarak kullanılabilir hale getiriyor. Bu, coğrafi bir yerde rüşvet ve yolsuzluk politikası gibi konularda veya kritik istihdam hukuku soruları hakkında kısa bir rehberlik sağlayarak hızlı tavsiyeye erişmeyi kolaylaştırabilir. Diğer durumlarda, AI NDA'ların veya ortak girişim sözleşmelerinin hazırlanmasını otomatikleştirmekte, özellikle de girişimlere yardımcı olmakta faydalıdır.



EBILLING

Hukuk firmalarının faturalandırılmasının önemine rağmen, avukatların büyük çoğunluğu yasal harcamayı manuel olarak yönetmektedir (normal olarak bu bir Microsoft Excel elektronik tablosu anlamına gelir). Ancak AI adım atıyor, maliyetleri, stratejik tedarik ve yasal hizmet sağlayıcılarının rasyonalizasyonu hakkında ayrıntılı bilgiler üretiyor. Satıcılar sadece zamanı izlemek için vaat ettikleri (zaten bol miktarda eBilling çözümü mevcut) değil, aynı zamanda avukatların her konu ve görev için harcanan zamana bakabilmeleri için daha derin analitik arızalar da sağlar. Bir avukat, maddi çalışma yerine e-postalara çok fazla zaman harcıyorsa, e-postaları yönetmek ve zamanının geri kalan kısmını belgeleri hazırlamak yerine harcadıklarından emin olmak için uygulamanızı düzenleyebilir ve günde bir saat bir kenara bırakabilirler.


YASAL ANALİTİK



Hukuki analizler, verilerden yasal liderlere ve karar vericilere hitap eden bilginin çıkarılması yönetim sürecidir.Bu, konu tahmini, süreç iyileştirme, karşılaştırmalı maliyetler, faturalandırma optimizasyonu, kaynak yönetimi ve finansal işlemler gibi çeşitli konularda bilgi sağlayabilir.

Halen yasal bir YE sektörü olarak henüz emekleme döneminde olmasına rağmen, Brightflag, avukatlar tarafından, dışarıdaki avukat için harcanan her bir dolar için daha fazla içgörü ve şeffaflık elde etmek amacıyla yasal harcamaya bakıyor. Bu, bir AI motorunun otomatik olarak okunmasını ve gözden geçirilmesini içerir. Bütçelenmeyi daha öngörülebilir hale getirir, fatura ve yasal harcama inceleme sürecini iyileştirir ve daha fazla değer ve verimlilik sağlar. Aynı zamanda, yüzlerce hukuk firmasından onlarca davaya kadar dışarıdan gelen danışmanların kaynak konsolidasyonunu daha iyi eyleme geçirilebilir bilgilerle de destekleyebilir.


TAHMİN TEKNOLOJİSİ

Tahmine dayalı teknoloji, gelecekteki çıktılara yönelik analizler sağlamak için geçmiş yasal referans verilerini analiz ederek, makine öğrenimindeki ilerlemeleri desteklemektedir. Yasal analitik, bir hâkimin davada beklemesini veya bir denetçinin bir patent başvurusu için harcadığını kantitatif olarak tahmin edebilir.

Bu şekilde vakaları analiz ederek, AI-taban oyuncuları, bazı hakimlerin tekrar tekrar aynı dili tekrar kullandıklarını veya kendilerini kalıplara göre yeniden ortaya koyma gibi heyecan verici olanaklar sunarlar. Bu çözümler, belirli bir mahkemede hareketlerin kazanma oranını göstererek dava kazanma olasılığını artırmayı ümit etmektedir.

Yüksek Mahkeme Veri Tabanını kullanan yeni bir çalışma (1791'e dayanan vakalar hakkında bilgi içerir), herhangi bir zamanda herhangi bir adaletin oy hakkını tahmin etmek için genel bir algoritma oluşturmak amacıyla, bina makinesi-öğrenme istatistiksel modelini içermiştir. 1816'den 2015'e kadar, algoritma, mahkemenin 28.000 kararının% 70.2'sini ve yargıların% 71,9'unun 240.000'lik oyu doğru bir şekilde öngördü, yazarlar PLOS ONE'da rapor verdi.

BÜYÜK SORUN

Şimdiye kadar, hukuk sektörü “şüphecilik” ve “emsal” gibi sözlere güvenmiştir. Avukatlar şimdi yavaş yavaş yeni algoritmalara (“algoritmalar”, “veri” ve “analitik” gibi) uyanıyorlar.

En büyük zorluk, statükoyu tercih etmeyi seçen pek çok avukattır. Yasal olarak AI'nın büyümesi patlamış olsa da, 16 milyar dolarlık bir Yasal Pazar pazarının toplam değeri, 437 milyar dolar değerinde ABD genelindeki yasal hizmetler pazarının büyüklüğüne kıyasla. Yasal, otomatik görevleri daha hızlı olan hizmet tabanlı sektörlerin geri kalanına yetişmek için oynuyor. Araştırmalar, avukat firmaların% 75'inin toplam gelirlerinin% 0 ila% 4'ü arasında bir yerde geçirdiğini gösteriyor. Bu rakam, ortalama ABD şirketi için% 5,2'dir.

Ancak, bu oyuncuların başarısı, avukatların gündelik görevlerini iyileştirmede başarıya ulaşabilecekleri sonuçları sordukları ve problem çözme fırsatlarını belirlemeye devam edeceklerdir.

İlgili Gönderiler

Image Description

Bu makale, yapay zekanın hukuk alanında…



Popüler Gönderiler

Image Description

Bu makale, yapay zekanın hukuk alanında…

Image Description

İngiltere'de trafik cezalarıyla mücadel…

Image Description

İİK’nın 363. maddesinin, 02.03.2005 tar…

Image Description

Bu yazımızda imza inkarının TMK 2. madd…

Image Description

Hukuk Work arama motoru ile, karar ara…