Harvard, yasal AI’yi artırmak için çevrimiçi olarak 6 milyondan fazla mahkeme vakası açtı.

Harvard, yasal AI’yi artırmak için çevrimiçi olarak 6 milyondan fazla mahkeme vakası açtı.

Beş yıllık çalışmanın ardından, ücretsiz çevrimiçi erişim için yaklaşık 6,5 milyon ABD mahkemesi vakası var .


Haberler: Harvard Hukuk Fakültesi Kütüphanesi'ndeki Kütüphane İnovasyon Laboratuvarı , 1600'lü yılların son yaz aylarında bildirilen her eyalet ve federal ABD yasal vakasını dijital ortama taşımak için Caselaw Access Project'i tamamladı . Süreç, 40 milyondan fazla sayfanın taranmasını içeriyordu.


Bu neden gerekli? Yasal uygulamalar için yapay zeka geliştirmenin en büyük engellerinden biri, veriye erişim eksikliğidir. Yazılımlarını eğitmek için yasal AI şirketleri genellikle, kendi websitelerini kamuya açık hale getirerek ve özel hukuk dosyalarına erişim için şirketlerle anlaşmalar yaparak kazıyarak kendi veritabanlarını oluşturmak zorunda kalmıştır.


Ne anlama geliyor? Şimdi milyonlarca vaka ücretsiz olarak çevrimiçi, iyi bir eğitim kaynağı kolayca mevcut olacak. Programlar ayrıca dava metinleri için avukatlara vakalar için ilgili geçmişe dönük araştırmalar yapmalarını kolaylaştıracaktır. Kütüphane İnovasyon Laboratuarı'nın müdürü Adam Ziegler geçen yıl bize şunları söyledi : “Bence çok daha fazla deney olacak ve ilerleme hızlanacak. Temel verilere ulaşamıyorsanız akıllı bir arayüz oluşturmak gerçekten çok zor. ”

Kategoriler: Karar arama


Popüler Gönderiler

Image Description

Bu makale, yapay zekanın hukuk alanında…

Image Description

İngiltere'de trafik cezalarıyla mücadel…

Image Description

İİK’nın 363. maddesinin, 02.03.2005 tar…

Image Description

Bu yazımızda imza inkarının TMK 2. madd…

Image Description

Hukuk Work arama motoru ile, karar ara…